JAVNI POZIV ZA NATJECANJE U PRIPREMANJU MESA S ROŠTILJA “ROŠTILJADA OPĆINE GARČIN 2023.”

Turistička zajednica Općine Garčin na osnovu usvojenog Godišnjeg plana rada za 2023. godinu, raspisuje Javni poziv za natjecanje u pripremanju mesa s roštilja – „ROŠTILJADA OPĆINE GARČIN 2023.“.

Natjecanje će se održati u centru Garčina, na adresi K.Tomislava 92, dana 09. srpnja 2023. godine. ( nedjelja). Službeni početak manifestacije je u 17,00 sati, a završetak u 24.00 sati. U 20.30 sati slijedi proglašenje pobjednika  – najuspješnijih roštilj ekipa, te proglašenje pobjednika s natječaja za najljepšu okućnicu, balkon i vrtno jezerce na Općini Garčin.

Na natjecanju u pripremanju mesa s roštilja na Roštiljadi Općine Garčin 2023. kao natjecatelji mogu sudjelovati  ekipe koje ispune prijavnicu i pravovremeno se prijave za natjecanje. Prijaviti se mogu ekipe kao fizičke ili pravne osobe, a prijava za natjecanje je besplatna. Ukupan broj prijava je ograničen do broja 20!

Organizator osigurava cca 1,00 kg miješanog mljevenog mesa po ekipi, a sastojke za pripremu ćevapčića pribavlja natjecateljska ekipa. Organizator osigurava još 1,00 kg svinjske vratine s kosti i 1,00 kg svinjske vratine bez kosti za ražnjiće. Sve meso se marinira na roštiljadi, a sastojke za pripremu marinade donose natjecatelji.

Sve prijavljene ekipe obavezne su pripremiti meso na roštilju kojeg sami donose, ali su slobodne pripremati i ostala jela na roštilju u vlastitoj organizaciji, poput ostalih vrsta mesa, ribe ili povrća koje neće biti ocjenjivano.

Svaka ekipa koja se prijavi na natjecanje prije početka natjecanja zadužit će potreban inventar koji će nakon završetka vratiti organizatoru. Vraćanje inventara bit će moguće najkasnije do 24:00 sata.

O zaduživanju te vraćanju inventara vodit će se službena evidencija.

U slučaju da Ekipa ne vrati inventar snosit će trošak nabave novoga inventara.

ORGANIZATOR ZA SVAKU NATJECATELJSKU EKIPU OSIGURAVA:

 • 1x Stol za pripremu jela
 • 1x Klupa za sjedenje
 • 2,5 kg ugljena za roštilj
 • cca. 1,0  kg svježeg miješanog mljevenog mesa
 • cca. 1,0  kg svinjske vratine s kosti
 • cca. 1,0  kg svinjske vratine bez kosti za ražnjiće
 • 1x vreća za otpad

NATJECATELJSKA EKIPA DUŽNA JE ZA SVOJ NASTUP OSIGURATI:

 • Roštilj s metalnom podloškom za žar
 • vlastiti pribor za kuhanje, pladanj za serviranje uzorka
 • SUNCOBRAN ( preporuka 3x3m) – nije obavezno!
 • vlastite začine (luk, sol, papar i sl.)
 • ostali sitni inventar (po potrebi sitna drvca za potpalu, upaljač,  i sl.)
 • kanister s vodom za pranje ruku i po potrebi smanjenje jačine vatre
 • dodatne podloške ispod svojih roštilja

Nagrađuju se prva tri osvojena mjesta temeljem osvojenih bodova, a nagrade su kako slijedi:

1. mjesto – poklon roštilj, pehar i priznanje TZ Općine Garčin i Općine Garčin

2. mjesto – poklon paket Ožujsko, pehar i priznanje TZ Općine Garčin i Općine Garčin

3. mjesto poklon set pomagala za najbolji roštilj, pehar i priznanje TZ Općine Garčin i Općine Garčin

Svim ostalim prijavljenim ekipama bit će dodijeljeno priznanje TZO Garčin i Općine Garčin za sudjelovanje na manifestaciji „Roštiljada Općine Garčin 2023.“

Svaki natjecatelj nakon ocjenjivanja raspolaže sa svojim jelom. Može ga besplatno dijeliti prijateljima i posjetiteljima. Zabranjena je prodaja jela, a udrugama koje su registrirane na području Općine Garčin dozvoljeno je prikupljanje donacija za pripremljenu hranu koju su sami donijeli.

Prijave za Roštiljadu Općine Garčin 2023. zaprimaju se u prostorijama TZO Garčin, K. Tomislava 92, 35212 Garčin, osobnom predajom ispunjenog obrasca Prijave ili na mail: tzo.garcin@gmail.com, najkasnije do 05. srpnja 2023.

Predajom pravilno ispunjene prijave smatra se da su ekipe upoznate s Pravilnikom o natjecanju na „Roštiljadi Općine Garčin 2023.“ te prihvaćaju isti.

Pravilnik o roštiljadi i Prijavni obrazac mogu se preuzeti u uredu TZO Garčin svaki radni dan od 08.00 do 13.00 sati,  ili na web stranici https://opcina-garcin.hr u kategoriji obavijesti ili https://opcina-garcin.hr/tz-opcine-garcin/.

JAVNI POZIV ZA NATJECANJE U PRIPREMANJU MESA S ROŠTILJA “ROŠTILJADA OPĆINE GARČIN 2023.”

Skip to content