1. MEĐUŽUPANIJSKI GLJIVARSKI SUSRETI OPĆINE GARČIN

28.10.2022.

U organizaciji Turističke zajednice Općine Garčin i Općine Garčin održani su 1. Međužupanijski gljivarski susreti Općine Garčin koji su naišli na odličan odaziv svih poklonika ove nezamjenjive gastro delicije, kao i zaljubljenika u prirodu i mikologiju.

Prvi dan gljivarskih susreta je protekao u pripremi i otvorenju izložbe gljiva sa područja Slavonije, te odličnoj edukativnoj večeri koju su pomno pripremili i pred brojnim posjetiteljima izlagali predavači dr.sc. Tomislav Lukić i prof.dr.sc. Ivica Balen, prim. dr. med.. Izložbu su postavili vrsni gljivari i članovi Hrvatskog mikološkog društva Marko Blažević dipl. oecc. te Ljubinko Đurić prof.

22.10. nastavljeno je događanje po rasporedu koje je najavljeno na plakatu, popraćeno sa odličnim vremenom na Grabovcu. U jutarnjim satima okupljenima se obratio dr.sc. Tomislav Lukić, te je počela edukativna terenska prezentacija sa velikim zanimanjem svih okupljenih.

Nakon jutarnjeg druženja na Grabovcu i upriličenog zajedničkog ručka za sve okupljene gljivare, sa velikim iščekivanjem dočekana je i ona za gastronomske užitke najočekivanija dionica cjelokupnog događanja. Degustacija čak 21 vrste jela od gljiva, pomono izabranih i pripremanih od vrsnih majstora i šefova kuhinje, kako domaćih, tako i kuhara koji su bili gosti iz Istarske županije- Oprtalj i Primorsko-goranske županije – Lokve, oduševila je sve posjetitelje koji su imali samo riječi pohvale, kako za kuhare, tako i organizatore ovakve za sada nezabilježene gastro-manifestacije u našim krajevima.

Nakon degustacije i proglašenja pobjednika u spremanju delicija od gljiva, nastavljena je zabava uz odličan “Bravo Band”!

Sve je to zabilježeno na fotografijama u prilogu.

Možda će vas još zanimati…

1. MEĐUŽUPANIJSKI GLJIVARSKI SUSRETI OPĆINE GARČIN

Skip to content