“NAŠE JE DOMAĆE” – prvi sajam domaćih proizvođača hrane, s naših polja na naše stolove!

Turistička zajednica Općine Garčin i Općina Garčin organizatori su 1. Sajma lokalnih proizvođača hrane pod nazivom “NAŠE JE DOMAĆE” Garčin 2023., na koji pozivaju lokalne proizvođače hrane, opg-ove, obrtnike i udruge, ali i one susjednih općina, kako bi promovirali našeg proizvođača hrane i motivirali cijelu zajednicu na kupovinu namirnica s naših njiva do naših stolova!

Cilj sajma je prezentirati i ponuditi zainteresiranoj javnosti domaći proizvod, zdravu namirnicu, uzgojenu na ekološki prihvatljiv način, održiv po pitanju kontinuiteta proizvodnje i zaštite radnih mjesta, upotrebnih kvalitetnih vrijednosti, razmjeran odnosu kvalitete i cijene za svakog kupca, koji će s ovog ili sljedećih sajmova, te buduće novootvorene tržnice u centru Garčina, biti predstavljen na najprihvatljivije obostrano zadovoljstvo.

Poziv je to lokalnom i stanovništvu okolnih naselja za sudjelovanje kao izlagač ili posjetitelj, s porukom: pridružiti se, okusiti, podržati inicijativu za kupovinu domaće hrane i pića, te tako zaokružiti ciklus od proizvodnje do potrošnje.

Upravo će na sajmu biti predstavljen i projekt izgradnje ZELENE TRŽNICE u Garčinu, čije otvorenje je planirano ovog ljeta.

Sajam je izložbeno-prodajnog i promotivnog karaktera, s programom događanja već od 8.00 sati koji će do 13.00h biti ispunjen radionicama za svakog po nešto. Prve radionice započinju od 9.00 sati kada će posjetitelji moći pristupiti mjerenju krvnog tlaka i šećera u prostoru društvenog doma, te radionici “LIJEPA NAŠA SLAVONIJA” na kojoj će kao domaća hrana biti predstavljene GUSKE – od uzgoja, preko gastro-radionice i tradicijskog dijela slavonskih običaja – pripreme GUŠČJEG PAPRIKAŠA, pa do iskorištenja njihovog perja za miraz. Gastro radionica je predviđena u dijelu izložbenog prostora parkirališta pored društvenog doma, a u slučaju kiše sve radionice će se odvijati unutra. Nešto kasnije oko 9.30h radionicu u prostoru velike sale društvenog doma izvodit će tvrtka “PLANTURAL” koja se bavi uzgojem, preradom i plasiranjem na tržište proizvoda od ljekovitog i eteričnog bilja, uzgojenih na ekološki način. Na radionici će svi posjetitelji imati priliku iz prve ruke naučiti kako se uzgajaju najpoznatije biljne ljekovite vrste, vidjeti kako se pripremaju čajevi i macerati kao i o tome na koji način i kako ih prodati.

Na sajmu će svoje prodajne artikle izlagati renomirane tvrtke “AGRONOM” Požega i “KOŽUL – Hobi centar” Slavonski Brod, od raznih alata za okućnicu, vrtnih posuda i ukrasa, roštilja, kosilica, motornih pila, do različitih sredstava iz asortimana poljoprivrednih ljekarni namijenjenih poljoprivrednim proizvođačima i hobistima.

20. svibnja obilježavamo SVJETSKI DAN PČELA, a jednako tako želimo skrenuti pažnju i na 22.05. – Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, zbog čega će prvih 20 posjetitelja Sajma biti nagrađeni prigodnim poklonima.

Prijave za izlaganje na sajmu moguće su do 16. svibnja. Zainteresiranim izlagačima na 1. Sajmu lokalnih proizvođača hrane „NAŠE JE DOMAĆE“ osigurani su stolovi za izlaganje sa suncobranima i natkriveni drveni štandovi, a moguća je i prodaja s vlastitih štandova ili iz prijevoznog sredstva na prostoru parkirališta iza lovačkog doma. Sudjelovanje na Sajmu se ne naplaćuje, a organizatori osiguravaju medijsku promociju i oglašavanje prije i za vrijeme održavanja Sajma.

Ulaz za posjetitelje na Sajam je slobodan kao i sudjelovanje na svim radionicama. DOBRO NAM DOŠLI!

Možda će vas još zanimati…

“NAŠE JE DOMAĆE” – prvi sajam domaćih proizvođača hrane, s naših polja na naše stolove!

Skip to content