JAVNI POZIV ZA IZLAGANJE NA 1. Sajmu lokalnih proizvođača hrane “NAŠE JE DOMAĆE” – GARČIN 2023.

Turistička zajednica Općine Garčin i Općina Garčin organiziraju 1. Sajam lokalnih proizvođača hrane „NAŠE JE DOMAĆE“, koji će se održati u subotu, 20. svibnja 2023. u centru Garčina, na adresi Kralja Tomislava 92, 35212 Garčin. Za izlaganje na štandovima pozivaju se zainteresirani proizvođači hrane na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, te obrtnici i udruge koje se bave proizvodnjom i preradom vlastitih uzgojenih namirnica s područja Općine Garčin, ali i susjednih općina.

Cilj Sajma je prezentirati i ponuditi zainteresiranoj javnosti domaći proizvod, zdravu namirnicu, uzgojenu na prirodan i ekološki prihvatljiv način, održiv po pitanju kontinuiteta proizvodnje i zaštite radnih mjesta, upotrebnih kvalitetnih vrijednosti, razmjeran odnosu kvalitete i cijene za svakog kupca, koji će s ovog ili sljedećih sajmova, te buduće novootvorene tržnice u centru Garčina, biti predstavljen na najprihvatljivije obostrano zadovoljstvo.

Sudjelovati mogu zainteresirani proizvođači s područja Općine Garčin i okolnih općina. Sajam će biti prodajno-izložbenog karaktera.

Program:

8.00h – otvorenje Sajma

9.00h – mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi svim zainteresiranim posjetiteljima u dvorani društvenog doma Garčin

9.00h – „LIJEPA NAŠA SLAVONIJA“ – Guske – uzgoj, hrana, miraz – tematska edukativno-kulinarska radionica o uzgoju, perju i pripremi guščjeg paprikaša

9.15h – pozdravna riječ organizatora svim izlagateljima i posjetiteljima Sajma, uz predstavljanje projekta novoizgrađene Zelene tržnice u Garčinu

9.30h – „PLANTURAL“- uzgoji, kušaj, plasiraj – radionica o ljekovitom i aromatičnom bilju u prostoru društvenog doma

10.30h – predstavljanje i obilazak svih štandova od strane medija

11.00h – medijsko predstavljanje gostujućih izlagača tvrtki „KOŽUL“ d.o.o. i „AGRONOM“ d.o.o.

13.00h – podjela zahvalnica za sudjelovanje izlagačima Sajma

Zainteresiranim izlagačima na 1. Sajmu lokalnih proizvođača hrane „NAŠE JE DOMAĆE“ osigurani su stolovi za izlaganje sa suncobranima i natkriveni drveni štandovi, a moguća je i prodaja s vlastitih štandova ili iz prijevoznog sredstva na prostoru parkirališta iza lovačkog doma. Sudjelovanje na Sajmu se ne naplaćuje, a organizatori osiguravaju medijsku promociju i oglašavanje prije i za vrijeme održavanja Sajma.

Ulaz za posjetitelje na Sajam je slobodan kao i sudjelovanje na svim radionicama.       

Ovogodišnji Sajam odvija se u sklopu  obilježavanja datuma 22.05. – Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, zbog čega će prvih 20 posjetitelja Sajma biti nagrađeni prigodnim poklonima.

Radi osiguranja prostora, molimo sve zainteresirane za izlaganje na Sajmu da se prijave putem obrasca Prijavnice do 16. svibnja 2023. godine na:

e-mail: tzo.garcin@gmail.com.

Radujemo se Vašem dolasku!

Direktorica TZO Garčin

Irena Katalinić bacc.oec.

Kontakt tel. 099/48-66-542

JAVNI POZIV ZA IZLAGANJE NA 1. Sajmu lokalnih proizvođača hrane “NAŠE JE DOMAĆE” – GARČIN 2023.

Skip to content