IZGRADNJA JAVNE RASVJETE U NASELJU KLOKOČEVIK – FAZA II.

26.03.2024.

Općina Garčin je na temelju Javnog poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, dobila pozitivan odgovor Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 20. ožujka 2024. godine uvrštavanjem kandidiranog projekta Izgradnje javne rasvjete u naselju Klokočevik – Faza II. za dodjelu sredstava za nastavak izgradnje. Odlukom o odabiru projekata dodijeljeno je 30.000,00 eura, čime će se sufinancirati izgradnja 93 rasvjetna stupa s lampama postavljena u duljini od 2,8 kilometara kroz naselje Klokočevik. Zamjenom dotrajalih rasvjetnih tijela postići će se energetska ušteda veća od 70%, smanjiti će se emisije CO2 uzrokovane velikom potrošnjom energije s obzirom na postojeće stanje, ali i uštede u općinskom proračunu.

Radovi 1. faze izgradnje javne rasvjete u Klokočeviku započeti su sredinom prošle godine kada je Odlukom o odabiru projekta Općina Garčin od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 02. lipnja 2023. bila odabrana za sufinanciranje u iznosu od 40.000,00 eura.

Sufinanciranje od strane Ministarstva od velike je važnosti za ostvarenje planiranih aktivnosti u narednom periodu, s ciljem gospodarskog oporavka i demografske revitalizacije u skladu s razvojnim posebnostima pojedinog naselja. Završetkom II. FAZE ostvarujemo energetsku obnovu javne rasvjete prema planiranom završetku i dobivanjem uporabne dozvole do kraja studenog 2024. godine.

Možda će vas još zanimati…

IZGRADNJA JAVNE RASVJETE U NASELJU KLOKOČEVIK – FAZA II.

Skip to content